Kejseren HAR jo ikke noget tøj på

Kejseren HAR jo ikke noget tøj på!

En meget interessant artikel, som i høj grad er relevant og bidrager konstruktivt til at bringe selviscenesættelser og vildfarelser om virksomhedens og dens lederes betydning i erhvervslivet, ned på jorden.


Men hvad vil han opnå med bogen – eller rettere sagt hvad KAN han opnå med bogen?

Vi (medarbejderne) bliver jo skøre af det, hvis der ikke bliver gjort noget ved det i tide! Det er bl.a. derfor man ser en stigende tendens til stress og depression hos voksne mennesker.

Nogen må sige højt , at “han har jo ikke noget tøj ” eller “han har ikke noget hjerte” for at vildfarelsen og ugerningen kan få en ende – eller i det mindste forandre sig. Usandheden og vildfarelsen trives i bedste velgående, når den får lov til at være usagt.

Men problemet er jo, at medarbejderne i de virksomheder, der har dette psykopatiske lederskab, efter meget kort tid får det ligesom gidslerne, der får sympati for gidseltageren. De ved først at det var galt, når de kommer ud af fangenskabet. og da kan de være så hårdt ramt, at de aldrig rigtig kommer på bene igen.

Årsagen til at psykopatiske ledere har gode kår, som virksomhedsledere er jo fordi, at virksomheden i sin grundkultur og psykologi er psykopatisk. Virksomheden har brug for skrupelløshed, socialt afstumpethed og manipulation for at nå målene, som giver fortjeneste til både lederen selv og aktieejerne.

​Identitet handler om at gøre sig forskellig i forhold til noget andet. Det skabes bl.a. med symboler, udsagn, farver og design. Det hedder også image og der skal være en overensstemmelse mellem individet og virksomheden, for at individet kan holde ud at være der. Dermed opnår individet også den betydning og mening med livet, som er så eksistentiel afgørende for at trives. Og når individet først har fundet den i et fællesskab har det brug for at holde fast for ikke at blive tilintetgjort. Og her spiller virksomhedens chef en afgørende “far-rolle”, som den der er garanten for betydningens kontinuitet. Det må der ikke laves om på. Det er én af grundene til, at der opstår psykologisk kaos i en virksomhed, der skifter chef.

Der findes dårlige chefer i enhver virksomhed – problemet bliver først rigtig stort, når det er én af dem, der kommer til at sidde for bordenden.

Der findes heldigvis mange rigtig gode chefer i landets virksomheder, men det er en psykologisk hård proces for dem, at skulle konkurrere med psykopatens egenskaber – og det er nok, at der blot er én af den slags i en ledergruppe.

Hvis blot ledere en gang imellem tænker på, at de næsten hver eneste dag er til debat ved middagsbordet i ligeså mange hjem, som de har medarbejdere under sig, ville de måske blive en anelse mere ydmyge overfor den alvorlige opgave det er, at forvalte andre menneskers arbejdsliv.

Forretningsudvikling

​HAUGAARD Development tilbyder samarbejde og sparring til forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder. HAUGAARD Development ApS tilbyder forretningsudvikling i Bangladesh herunder samarbejde med Danida og den Danske Ambassade i Dhaka.​

Organisationsudvikling

​HAUGAARD Development tilbyder nye innovative udviklingsprogrammer til organisationen, ledelsen og medarbejderne. Virksomhedsledere, der har modet, viljen og ambitionen til at gå nye veje, kommer foran konkurrenterne.

Foredrag / coaching

​HAUGAARD Development henvender sig til organisationer, ledere og medarbejdere, der har brug for en moden, erfaren og kvalitativ sparring på både livs- og arbejdssituation. HAUGAARD Development ApS tilbyder foredrag om fremtidens ledelse, fremtidens organisationsudvikling og personlig udvikling.

Rekruttering

​HAUGAARD Development samarbejder med Signium International A/S, der er repræsenteret i mere end 50 lande. Vi tilbyder Search & Selektion til virksomhedens nøgleposter. HAUGAARD Development ApS anbefaler virksomheder at benytte sig af eksterne professionelle kompetencer til at finde virksomhedens nøglemedarbejdere.

HAUGAARD DEVELOPMENT IVS​

​v. Torben Haugaard

Gl. Frederiksborgvej 30

3200 Helsinge

Danmark

Tel.: 40 68 48 40

info@haugaarddevelopment.dk